Русенски бойци греят на държавен шампионат по кик бокс. Русенски бойци греят на държавен шампионат по кик бокс.
Общо 438 състезатели от 41 клуба участваха на държавното първенство по кик бокс в стиловете „лоу кик“ и „киклайт контакт“ в град Шумен през уикенда. Това е най-големия държавен шампионат с най-много участници досега, а вероятно и един от най-силните и оспорвани.

 

Изгряха много нови звезди в родния кик бокс и бяха победени много дългогодишни титулувани шампиони.
Спортен клуб ”Хелиос” от няколко години създава професионален тип на организация при подготовката на състезатели чрез изграждане на подготвителни групи в различните възрастови групи започвайки от 5–6 годишни деца до групите на мъжете и ветераните над 40 години. На този шампионат участие взе отбор от 10 бойци, като осем от тях бяха дебютанти. На първенството участваха и трима от най-титулуваните бойци на „Хелиос”, вече студенти в други градове и играещи от това състезание за други клубове.
Емил Енчев - студент във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите при дебюта си на състезание стана шампион при мъжете в стил киклайт контакт в категория до 89 кг.
Друг студент, само че в Русенския университет – Михаел Ганев поради липса на съперници в категория до 94 кг се състезава в по-горната категория – над 94 ....до колкото мери или не може да отмерва кантара. В тежки и като килограми и като трудност боеве Мишо стана държавен шампион при първото си участие на състезание.
В същата категория състудентът му Александър Давидов се класира трети, а атрактивния му маниер накара публика и треньори да го аплодират бурно.
Ученикът в Математическата гимназия Антон Петров дебютира при юношите младша възраст с много тежък мач и некоректен опонент, но показа, че е сърцат боец и че мъжкарите играят честно. След поредица от слаби реферски прояви правото възтържествува и некоректния боец бе дисквалифициран. Антон във финалния сблъсък отстъпи съвсем с малко на опитния си опонент и заслужено се окичи със сребърно отличие в стил киклайт контакт в категория до 69кг.
Нихат Даил, ученик в ПГИУ“Елиас Канети”също се окичи със сребърно отличие в категория до 57 кг стил киклайт контакт при мъжете. Той е трикратен държавен шампион, но този път отстъпи в русенски финал на друг боец на СК”Хелиос” – Росен Молнар, който е студент във Варна и сега направи дебют за нов клуб - варненския „Боил” с шампионска титла.
Емил Ройдев, също дебютант на състезание, ученик в ОУ”Иван Вазов” се завърна с бронз в стил киклайт контакт при първото си участие при момчетата до 14 г в категория до 52 кг.
Дебют за нов клуб направи и дългогодишната състезателка на „Хелиос” – Милена Георгиева. Вече студентка в Национална Спортна Академия тя играе от този сезон за столичния клуб "Иккен". На това състезание тя спечели своята 15-та шампионска титла. Всяващия респект на ринга русенски боец Христо Христов от този сезон е студент във Варна и също премина в редиците на варненския клуб "Боил". Христо завоюва шампионска титла в стил лоу кик, която е пета в кариерата му. Тя е много ценна, защото е първа при мъжете. Много, много силен държавен шампионат. Не си спомням скоро да е имало такъв. И то с такова силно русенско участие.

 

 

Коментари 

0 #1
Lotus 07 Април 2014
Браво Хелиос !!!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!