Йога семинар с Емил Златев Йога семинар с Емил Златев

На 22 октомври в Русе се проведе йога семинар с Емил Златев. Организатор беше инструкторът Митко Ружинов от русенския клуб „Хелиос”, мястото - красивата зала 1 на хотел Рига, а участниците - над 30 мъже и жени от Русе, Велико Търново, Варна и Тутракан.

„Йога и съвременния живот” - основната тема на семинара, раздвижи духовете още в самото начало. Провокативен, задаващ въпроси, на които всеки сам търси отговорите в живота, Емил поведе всички в света на една търсеща йога, отвъд догмите и външната показност.
Ерудиран и начетен, с богат житейски опит и изявено чувство за хумор, той даваше примери от най – разностранни сфери на житейското познание – от Достоевски до Айнщайн, от Индия до лъскавите модерни йога училища, от „Свами Шри еди кой си” до Иван от село, който бленува да се нарича така. Себеуважение, оценяване на собствения произход, осъзнаване на собствената себестойност, са само стъпки в пътя на познанието и самопознанието.
Търсенето на отговорите на въпросите често води до нови въпроси, които ни държат будни и активни във всяко отношение. Дискусията за Пространството, Времето и Нашето място в тях създадоха осезаема тишина в залата, която сякаш можеше да се пипне с ръка.
Предвидените три часа и половина за занимания отлетяха неусетно. Съботата преди изборите била предвидена за ден за размисъл. Съвпадение или не, повечето участници си тръгнаха замислени от провокативните въпроси на Емил Златев.
И всичко завърши там откъдето започна - „Кой съм аз”…

Галерия

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!