Академия за бойни изкуства Хелиос  на гости в Бургас Академия за бойни изкуства Хелиос на гости в Бургас

В началото на месец юли старши инструкторът на Академия за бойни изкуства Хелиос - Митко Ружинов гостува за три дни в Бургас по покана на инструкторът по Винг Чун – Чавдар Чавдаров за да сподели част от огромния си опит. Митко Ружинов предложи нетипичен за домакините поглед към бойното изкуство – нуждата да води до формата.

Практически тестове в бойна обстановка лесно показваха кое е ефективно и кое не. Дистанцията на ритниците взе бързо своите жертви. Дистанцията на ръцете сериозно замисли трениращите. Влизането тяло в тяло и бързото преминаване в бой и на земя, както и последвалите излизания на уж по - слабия и атакуван, притиснат опонент съвсем очароваха трениращите. Ефективност беше водещото начало във всяко действие на русенеца, което е и основното в методиката на обучение на бойци в неговата школа.
Последвалите разговори и въпроси, доведоха и до много методически идеи споделени от Митко Ружинов, идеи натрупани за над 30 години практикуване на различни бойни изкуства – борба, карате, бокс и кик бокс, винг чун , ескрима, муай тай и граплинг. Академия за бойни изкуства Хелиос  на гости в Бургас Академия за бойни изкуства Хелиос на гости в Бургас


Бойните изкуства са начин за себеизразяване на личноста и начинът, по който се бият различните хора е различен. Това е логично, защото самите хора не си приличат помежду си – един е висок и силен, друг нисък и слаб и т.н. Всеки развива силните си страни и компенсира слабите.
Идеята и умението да се съчетават, преливат, смесват и взаимодействат предимствата на различните бойни изкуства е отдавна позната. Дали ще ги наричаме Джийт Кун До, прогресивни бойни системи, смесени бойни изкуства или с някакво друго име няма решаващо значение. По – важна е ефективноста на методите за обучение. Тези методи и подходи се пречупват през индивидуалността на боеца, съобразяват се с неговите персонални качества и особености, за да заработят в крайна сметка като едно общо цяло в негова полза. Ето защо бойното изкуство не е определен стил, система или техника, а непрекъснат процес на развитие, на изчистване на „украсата”, за да остане само същественото.
„Всички ние сме лицето на нашето си бойно изкуство, а една бойна система е толкова добра, колкото човекът който я представлява”, каза в края на гостуването си Митко Ружинов.


Галерия

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!