Академия ХЕЛИОС - Кикбокс и Муай Тай Академия ХЕЛИОС - Кикбокс и Муай Тай

Муай Тай е бойно изкуство зародило се като система за самозащита, превърнало се днес в любим спорт за населението в мирни времена.
Думата „муай“ произхожда от санскритската дума „мавя“. Муай тай е наричанo „изкуството на осемте крайника“, тъй като при него се използват удари с юмрук, крак, лакът и коляно, или общо осем контактни точки.
В наши дни за Муай Тай бойците се смята че те са едни от най-добре подготвените атлети в света. Това е така, защото състезанията по муай тай са доста тежки. Играят се пет рунда по три минути, като екипа за професионални срещи на състезателя включва къси гащета, боксови ръкавици и боксова гума за зъбите. Безопасността е едно от най - важните изисквания в аматьорския спорт. Затова и в аматьорски състезания, където рундовете и минутите са по-малко е задължително носенето на протектори на краката, лактите , нагръдник и каска, които да предпазват състезателите от сериозни наранявания.

history of muay thaiСтилът Муай тай, известен като Тайландски Бокс съществува от няколко столетия. В днешно време той е почти религия в Тайланд Муай Тай се среща и в хрониките на други части в югоизточна Азия под името pradal serey в Камбоджа и в Малайзия като tomoi.
През 14 век. държавите на Северен Сиам и Лаос се обединили. За да осигурят оцеляването на новата държава, най-добрите вòини се събрали за свържат в стройна система техниките за бой с или без оръжие, които в продължение на векове използвали вòините Тай. Методите за водене на бой (и подготовката за него), били постоянно актуализирани, така бойните изкуства на тайландците са се развивали в крак с времето, и не са останали "догматични". Естествено,подобренията и нововъведенията са включвани в методиката само след изпробване на тяхната ефективност на бойното поле, правейки ги отворени за промени.
Новост за времето си била и тоталното разделяне на боят без оръжие Муай Тай (Muay Thai) от боят с оръжие - Краби Крабонг (Krabi Krabong). Именно тази отвореност и достъпност на познанието е причина тайландските бойни изкуства да продължат да се развиват и до наши дни, оставайки винаги гъвкави и актуални.

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!