Академия ХЕЛИОС - Кикбокс и Муай тай Академия ХЕЛИОС - Кикбокс и Муай тай
Кикбокс е атрактивен боен спорт, обхващащ най – голямата аудитория сред сродните спортове поради своята зрелищност, красота и динамика, както и поради факта, че в семейството на Световните организации по Кикбокс се развиват различни стилове по които има отделни първенства. По този начин представители на различни направления в бойните изкуства се обединяват в една организация под общо име – КИКБОКС.

Състезателните стилове са с различна насоченост и повишаваща сложност, което дава възможност на бойците да напредват по – лесно преминавайки постепенно от по – лек към по – сложен правилник. Стиловете са разделени на две големи групи: Татами стилове – правилници с контролирани по сила удари и Рингови стилове – играещи се с пълен контакт на ударите.

  • „„Семи контакт” или "Пойнт файтинг" – стил насочен към изграждане на бързина и ловкост, основащ се на идеята за първия решаващ удар.
  • „Лайт контакт” – стил, играещ се с контролирани по сила удари, целящ изграждане на тактически умения в бойците при сравнително леки условия.
  • „Кик лайт контакт” – стил, чийто правилник е усложнен вариант на предния, включващ удари с крака в бедрата, целящ постепенно преминаване на бойците към по – трудните и сложни стилове.
  • „Фул контакт” - първият стил с пълен контакт, използващ удари над пояса.
  • „Лоу кик”- стил, в чиито правила се разрешава и атакуване на бедрата, откъдето идва и името му – „нисък ритник”
  • „ К – 1” познат още като “Тай кикбокс” – стил включващ и удари с колене в тялото, главата и бедрата. Това е правилникът, по който се провеждаха състаезанията К- 1 и World Max.
  • „Муай тай” (тайландски бокс) – най – опасния и труден стил, чиито правила разрешават удари с лакти и колене, клинч, както събаряния и хвърляния .
  •  Едно от най – големите достойнства на спорта ни е създаването и култивирането в трениращите на качества като дисциплина, трудолюбие, смелост, упоритост, целеустременост и много важно – подобрява и укрепва физическото им състояние

    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!