What is  kickboxing What is kickboxing

Кикбокс е атрактивен боен спорт, обхващащ най – голямата аудитория сред сродните спортове поради своята зрелищност, красота и динамика, както и поради факта, че в семейството на Световната Асоциация на Кикбоксовите организации (WAKO) се развиват осем различни стила кикбокс по които има отделни първенства. По този начин представители на различни направления в бойните изкуства се обединяват в една организация под общо име – кикбокс.
Състезателните стилове са с различна насоченсот и повишаваща се сложност, което дава възможност на бойците да напредват по – лесно преминавайки постепенно от по – лек към по – сложен правилник..

 „Семи контакт” – стил насочен към изграждане на бързина и ловкост, основащ се на идеята за първия решаващ удар.

  • „Лайт контакт” – стил, играещ се с леки удари, целящ изграждане на тактически умения в бойците при сравнително леки условия.
  • „Кик лайт контакт” – стил, чийто правилник е усложнен вариант на предния, включващ удари с крака в бедрата, целящ постепенно преминаване на бойците към по – трудните и сложни стилове.
  • „Фул контакт” - първият стил с пълен контакт, изшолзващ удари над пояса.
  • „Лоу кик”- стил, в чиито правила се разрешава и атакуване на бедрата, откъдето идва и името му – „нисък ритник”
  • „ К – 1” познат още като “Тай кикбокс” – стил включващ и удари с колене в тялото, главата и бедрата. Това е правилникът, по който се провеждата състаезанията К- 1 и World Max.
  • „Муай тай” (тайландски бокс) – най – опасния и труден стил, чиито правила разрешават удари с лакти и колене, клинч, както събаряния и хвърляния .
  • „Музикални форми” – артистично съчетание от музика и техники демонстриращо красотата на бойните изкуства.

 

Едно от най – големите достойнства на спорта ни е създаването и култивирането в трениращите на качества като дисциплина, трудолюбие, смелост, упоритост, целеустременост и много важно – подобрява и укрепва физическото им състояние

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!