Най-добрите сред добрите в Гърция Най-добрите сред добрите в Гърция

На 15 ноември в гръцкия град Яница, край Солун се проведе открит турнир по кикбокс в стиловете семи контакт, фул контакт и лоу кик. Организирания от местното спортно дружество „Македония” традиционен турнир „Александър Македонски” събра над 400 състезатели от 56 гръцки и 4 български клуба. В надпреварата се включиха състезатели по кикбокс, карате, таекуондо, кунг фу, джиу джицу, панкратион.
Русенския клуб „Хелиос” взе участие с двама състезатели – Милена Георгиева (СОУ Възраждане) и Антоан Янков (СОУ Европейски езици). Водените от треньора Митко Ружинов бойци достигнаха до първите места всеки в по две категории в стил семи контакт.

Умелата тактическа игра на Милена елиминираше противничките и една след друга, и накара залата да затаи дъх с надеждата, че някоя от гръцките фаворитки ще я преодолее. Милена, явно придобила по – голяма увереност и коригирала играта си след европейското първенство не даде никакъв шанс на противничките си, като те не успяха да запишат нито една точка срещу нея.
Другият русенки състезател Антоан Янков започна още по – стряскащо надпреварата карайки съдиите да спрат срещата поради явно превъзходство. Но след това успокои малко домакините като на финалната си среща даде шанс на опонента си да изравни резултата в последните секунди и след това в цели две продължения съдиите все не „виждаха” вкарваните от него удари и не ги зачитаха за точки.
Хладнокръвието на Антоан обаче бе на висота и той заслужено грабна първата си купа от международно първенство. Окрилен от този си успех той като на шега надделя над съперниците си и в следващата категория, като даже на финала си позволи игра на котка и мишка с опонента си сваляйки ръцете и разигравайки го из полето.
Турнирът предшестваше голяма гала вечер по професиоален кикбокс на която имаше участници от Гърция, Тайланд, Сирия, България, Ливан, Афганистан, Нигерия, като главният мач бе за защита на световна титла. Модерната спортна зала от сутринта бе с пълни трибуни, а вечерта направо щеше да се пръсне от многото почитатели на кикбокса дошли да гледат изключително атрактивните срещи.
Добрата организация и гостоприемство на домакините оставиха много топли и добри усещания в малкия русенски отбор. Широки усмивки и най – различни добри пожелания на смесен гръцко – български ни изпроводи от този китен гръцки край.

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!