Сребърни отличия в стил Лоу Кик от Държавното първенство в Шумен 2021 Сребърни отличия в стил Лоу Кик от Държавното първенство в Шумен 2021
От 5-ти до 7-ми март в град Шумен се проведе първото за годината Държавно първенство по Кикбокс. 56 клуба членове на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай бяха заявили участие за 356 свои бойци. Поради големия брой участници боевете се провеждаха на 2 ринга едновременно.
Състезанията в стил „Лоу кик” обикновено са най-многолюдни и предизвикват голям зрителски интерес. Този път заради ограничителните мерки първенство се състоя без публика и при спазването на всички мерки от страна на присъстващите.
Русенския отбор ХЕЛИОС участва с трима свои бойци в дивизията на юношите младша възраст, които направиха своя дебют на ринг след няколко успешни години състезания в стилове на татами.
Александър Цветанов (ученик в ПГДВА "Йосиф Вондрак") спечели сребърно отличие в категория +81 кг. Държавната титла се изплъзна на младия русенски боец, който надигра тактически по-високия с една глава свой противник. Съдиите обаче присъдиха победата на опонента му – решение, което смути дори реферът, който 1-2 секунди изненадано не можеше да вдигне ръката на „победителя“. И все пак това бе много добро и обещаващо представяне на Александър.
Другия сребърен медалист е Павел Николов (ученик в ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“). Той спечели поредно отличие в Кикбокса в категория до 51кг. В динамичен финал той отстъпи на много класен и рутиниран представител на домакините.
Прекрасно начало на спортната година подплатено с много работа в нелеките условия на ограничения. В чисто спортно отношение постижението отразява качеството на работата, но в педагогически план работата в морално-нравствен аспект се изразява в промяната на характера на личността. Начинът на преминаването през поредните изпитания на младежите на Академия ХЕЛИОС показаха тяхното израстване в това отношение.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!