Световна купа по Кикбокс Световна купа по Кикбокс
На 14-ти и 15-ти септември в румънската столица Букурещ се проведе поредното издание на Световната купа по кикбокс - World Freestyle Kickboxing Cup "Judgement day Romania".

 

 

 

Над 800 състезателя от 43 клуба от различни държави взеха участие в оспорваните и на моменти експлодиращо напрегнати битки. Известните с пристрастието си румънски съдии често неприкрито подкрепяха своите сънародници и победа над техен състезател беше равносилно на истинска битка.
Академия ХЕЛИОС участва с шест бойци в два различни стила – Freestyle Kick и K-1 Light водени от треньора Митко Ружинов. Въпреки явното нежелание на румънските съдии да позволят чужд състезател да стане шампион бойци на Академия Хелиос буквално завоюваха четири Шампионски титли, пет Вице-Шампионски и едно бронзово отличие.
Тонислав Георгиев (ученик в НУИ”проф.Веселин Стоянов”)вече две години участва в турнири в Румъния и от опит знае, че за да му присъдят победа трябва да е класи над опонентите си. Този път той даде малък шанс на съдиите и съперниците си и триумфира с 2 шампионски титли в стиловете Freestyle Kick и K-1 Light при момчетата до 12 г в две различни категории – до 50 и до 55 кг .
Павел Николов (ученик в „Св.Константин-Кирил Философ”) за пореден път показа, че е боец с характер и триумфира с Шампионска титла в стил K-1 Light при момчетата до 15 г в категория до 40 кг. Павел реши да провери възможностите си и в горната категория – до 45 кг, където стигна до 3-тот място в стил Freestyle Kick с много сърцата игра.
Александър Цветанов (ученик в ПГДВА „Йосиф Вондрак”) в нова за него категория – до 80 кг стана Шампион в стил K-1 Light и 2-ри в стил Freestyle Kick .
С Вице-Шампионски титли се завърнаха:
Павел Анастасов – в стиловете Freestyle Kick и K-1 Light при мъжете в категория до 80кг
Пламен Калчев – при момчетата до 18 години в стил K-1 Light в категория до 75кг и в стил Freestyle Kick в категория до 80кг.
Шестия русенски състезател – Преслав Глушков (ученик в СУПНЕ „Фридрих Шилер”) надигра румънския си опонент при първия си мач в стил Freestyle Kick при момчетата до 12 г в категория до 30кг, но бе грубо ощетен от румънските съдии и отпадна. След това румънските съдии успяха да избутаха техния любимец чак до финал, където дори и те не можаха да го направят шампион. Преслав след това смело продължи участието си и в стил K-1 Light, където въпреки грубата игра на опонентите си стигна до борбата за 3-тото място, но поради контузия не можа да продължи.
Медалите и победите са само маркери по Пътя на всеки един от нас, защото мотото на Академията ни е: „Ние Създаваме Хора”.

 

 

 


Галерия

gallery/helios-picture-gallery.html?func=viewcategory&catid=178gallery/helios-picture-gallery.html?func=viewcategory&catid=178
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!