Муай Тай фестивал  “ Muaythai is for everyBody” Муай Тай фестивал “ Muaythai is for everyBody”
На 29 и 30 юни в София се проведе двудневен боен фестивал със съдействието на IFMA , EMF, AIMS, БНМТФ ,БФММА и Fight club AKHMAT.
Събитието под надслов „Sport is Our Gang” под егидата на AIMS (Сдружение на независимите признати от Олимпийския Комитет спортни федерации) и IFMA (International Federation of Muaythai Amateur)

 

 

 

е организирано само в 6 избрани държави в Световен мащаб. Благодарение на БНМТФ и нейния президент Кирил Пенджуров събитието събрало над 200 участника от България, Сърбия, Русия бе напълно безплатно за всички.
Фестивалът започна в събота със сертификационен курс за треньори по системата на IFMA - KHAN и IGLA + сертификационен курс за PAD Holder level 1 със световноизвестният треньор Ajarn Gae Sor.Keawsuek. Треньорът на Академия ХЕЛИОС – Митко Ружинов имаше честта да участва в този курс с още 10-тина подбрани треньори от България.
Неделния ден започна ударно в 10:00 ч. с три последователни семинара и завърши чак в 18:00 ч.
Муай Тай маратона започна със суперзвездата от Русия - Артьом „ТHE LION” Левин. Със своя уникален стил и техника, Артьом е боец считан за най-добрият в своята категория въобще в света. Многократен Световен и Европейски шампион, GLORY шампион, шампион от Световните игри за Бойни спортове и в момента вицепрезидент на ABSOLUTE CHAMPIONSHIPS AKHMAT - в секцията за бой в стойка. Артьом Левин предложи повече от 2 часа много динамични упражнения за кондиция и специална координация, както и много интересни технико-тактически Муай Тай прийоми.
След него щафетата пое гостувалия няколкократно в България световноизвестен треньор Ajarn Gae. С уникалния си стил той създава усещане в трениращите с него за достигане лимита си по време на битка. Ajarn Gae постоянно предизвиква трениращите да повишат психическия си и физически потенциал и този път беше на висота в това отношение. Gae е носител на автентичния, традиционен Муай Тай и тренировките с него освен полезни са и истинско предизвикателство за партниращите му.
Кулминацията на събитието беше лекция - тренировка с президента на AIMS и главен секретар на IFMA г-н Стефан Фокс - човек, отдал животът си на развитието и популяризирането на Муай Тай и на бойните спортове въобще. Той проведе много интересен семинар и показа, че спортът Муайтай е за всеки и всеки може да го практикува. Стефан Фокс е човек стоящ на най-високото ниво в спортната общност, работещ активно да доближи Муай Тай към Олимпийските игри и срещата с него определено носи огромен заряд от енергия. Независимо от високото си положение в спортния свят, той тренира наравно с всички, показвайки и техники, придобити от дългогодишния му състезателен опит.
Той каза: „Муай тай не е само удари с ръце и крака - всеки може да удря и рита - някои добре, други не чак толкова. Но нещата в Муай Тай са много повече от това. Имаме отговорност, ние сме спорт на стотици години. Това е спорт, които внедрява историята и традицията в настоящето, а ние работим за развитието му за бъдещето. Много е важно как ще го изградим за идните поколения."
Много полезен семинар, носещ много знания и опит, в който благодарение Кирил Пенджуров участваха 6 бойци от Академия ХЕЛИОС. Срещи с майстори от този калибър е мощен стимул в тяхното бъдещо развитие.

 

 

 


Галерия

gallery/helios-picture-gallery.html?func=viewcategory&catid=178
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!