Кикбокс купа “Trofeul Dacic” 2019 - Румъния Кикбокс купа “Trofeul Dacic” 2019 - Румъния
На 23-ти февруари в румънския град Прахова се проведе Кикбокс купа “Trofeul Dacic” организирана от WAKO Румъния.

 

 

 

Домакините показаха много стегната организация позволила 343 състезателя от 30 клуба да преминат кантар и изиграят своите срещи в стиловете Лайт контакт, Киклайт контакт, Лоу кик и К-1 само за един ден.
Русенския клуб ХЕЛИОС взе участие с двама млади състезателя в стил Киклайт контакт. Изключително силната конкуренция и желанието да търсят победата до последния гонг беше забележителна.
Тонислав Георгиев, имащ вече зад гърба си няколко състезания и победи в Румъния уверено влезе и поведе първия си мач при момчетата до 12 години. Коравия му опонент използва снизходителността на сънародника си рефер и нечиста игра и удари на два пъти контузи българския боец. Реферски подарък към техния състезател с подарена победа и ценен урок за българския боец.
Александър Цветанов отново показа, че е много смел боец, но в тинейджърските години с бушуващи хормони често се случва да има много ръстови бойци в малки възрастови групи. В дивизията на юношите младша възраст Александър се срещна с опонент около 180 см, което не му беше за първи път. Румънския състезател беше видимо респектиран в първия рунд от уменията за бой на средна дистанция на българския боец. Треньорските указания в почивката обаче, промениха тактическата му игра и използвайки ръстовото си преимущество той успя да се окопити и събере повече точки за победата с удари от далечно разстояние.
Много силно състезания, много ценен опит и осезателно израстване като бойци на младите русенци. Сега е времето и опита те ще разберат смисъла на сентенцията:"Ние побеждаваме или учим".

 

 


Галерия

gallery/helios-picture-gallery.html?func=viewcategory&catid=178
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!