Jiu Jitsu connecting people Jiu Jitsu connecting people
Какво свързва Марио, усмихнат и любезен румънец, живял в Япония и Агнлия, Деян, млад, напорист българин живееш в Испания, Елена (като от Троя), българка живяла дълги години в Англия и още няколко също пъстри усмихнати момче…  личности от България, че да се съберат по едно и също време, на едно и също място насред румънската столица Букурещ?

 

 

 

Отговорът може да е необичаен и необясним за мнозина, но това е Бразилското жиу жицу.
На 6-ти август любители на БЖЖ от русенския клуб Хелиос водени от треньора на клуба Митко Ружинов гостуваха на неговия отдавнашен познат Мариус Варлан. Те се запознават преди 8 години на семинар на именития майстор по БЖЖ Браульо Естима. Семинарите с майстори ги срещат още няколко пъти през годините, но после пътищата им се разделят.
Мариус е носител на черен пояс по Джудо и лилав пояс по Бразилско жиу жицу. Той години живее и тренира в Япония, след, което се връща в Румъния и създава свой клуб. През 2016 година живее и тренира в Лондон в Роджър Грейси Жиу Жицу Академия (Roger Gracie Jiu Jitsu Academy). През юни 2017 се връща обратно в Румъния. БЖЖ отново го среща с русенския треньор Митко Ружинов, но този път това е началото на тяхното общо сътрудничество в тренировките.
Марио има в актива си като състезател доста отличия от Европейски шампионати и други големи турнири по Бразилско жиу жицу. Тренирал е под ръководството на много именити майстори като Mauricio Gomes, Roger Gracie, , Royce Gracie, Rickson Gracie, Braulio Estima, Ruben Charles Cobrinha.
Усмихнат, любезен, той е прекрасен учител в тънкостите на това бойно изкуство. Горещата зала (+42 градуса) не бяха голяма пречка за русенската група и те с радост попиваха знания от системата на братята Грейси.

 

 

 


Галерия

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!