SKDUN Световно първенство по Шотокан карате до 2016 SKDUN Световно първенство по Шотокан карате до 2016
На 8 и 9 октомври в град Бургас се проведе 24-тото SKDUN Световно първенство по Шотокан карате до и 9-та Световна купа за ученически степени.

 

 

 

Над 1600 състезатели от различни краища на света участваха в дисциплините Ката и Кумите. Русенския клуб „Хелиос” участва с четирима свои представители . треньорът Митко Ружинов участва в световното първенство в дивизията на ветераните, а трима негови възпитаници в ученическата световна купа.
За Митко Ружинов това бе поредно участие в състезание от такъв ранг. В надпреварата на Ката той премина елиминационния кръг, участва в полуфиналната надпревара и малко не му достигна да се класира във финалната четворка бореща се за медалите.
„Шесто място от такъв престижен турнир е добър резултат, но когато си бил вече 2 пъти на върха осъзнаваш, че изкачването му отново изисква още повече тренировки”
Надпреварата в Кумите срещна Митко Ружинов с боец от Беларус, който с умна и внимателна игра успя да спечели двубоя, а по-късно и Световната титла.
„Това беше един много добър и вещ в тактическата игра боец и се радвам , че успях да се срещна с него” сподели още Митко Ружинов.
За Мария Пенчева, братята Калоян и Мартин Върбанови това бе първо състезание от такъв висок ранг и липсата им на опит си каза думата губейки от опонентите си с наивни грешки. Това обаче бе безценен опит, който разшири кръгозора им и показа Пътя.

 

 

 


Галерия

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!