Лагер по бойни изкуства Варна 2011 Лагер по бойни изкуства Варна 2011

От 1-ви до 6-ти септември във Варна се проведе традиционния тренировъчен лагер по бойни изкуства, организиран от Емил Златев – един от доайените в карате и йога в България, старши инструктор в местния клуб „Шотокан Е.К.Г.”. Всяка година инструктори от различни школи и направления водят тренировки и представят на участниците същността на своите системи. Участие взеха около 40 бойци от България и Македония, представители на карате, кемпо, кудо, кик бокс и винг чун.

Техническият директор на Българската федерация по Шотокан карате до – сенсей Лъчезар Ненов, носител на 5-ти дан, беше звездата сред гост инструкторите, който с помощта на русенския инструктор Митко Ружинов показа методика за развиване на правилна биомеханика на техническите прийоми. Тактически принципи на спортното карате раздвижиха духовете при схватките, в които дейно участие взе и помощник инструкторката в русенския клуб „Хелиос” Милена Георгиева, многократна шампионка по карате и кик бокс.
Лагер по бойни изкуства Варна 2011 Лагер по бойни изкуства Варна 2011

Специално внимание на лагера беше отделено и на самозащитата. За втора поредна година русенският експерт Митко Ружинов води тренировки по винг чун, а този път представи и системата за бой с оръжия - ескрима. От няколко месеца русенецът, заради богатия си опит освен с карате, но и в бойното направление на винг чун, и ескрима, многогодишните си занимания с кикбокс, муай тай и граплинг беше избран за ръководител на техническата комисия по самозащита и превенция на насилието към Българската федерация по Шотокан карате до.
Ружинов, заедно с един от помощник инструкторите в клуба – Валентин Тодоров, въведоха участниците в дебрите на боя с оръжие. Атаките с режещи и удрящи предмети неумолимо убеждаваха всеки в силата на оръжието.
Тренировките по комбат винг чун и симулираните ситуации на улично нападение изостриха чертите на лицата на всички с неумолимостта на ударите, събарянията и последвалия бой на земя. „Боят не е игра и малките детайли са важни и правят разликата между живота и смъртта. Представете си , че ходите по острието на бръснача и едно грешно движение води до нежелан резултат” обобщи русенецът. Уютната база в комплекс „Дружба” и красивия басейн дадоха прекрасна възможност на всички да охладят страстите и с усмивки и игри да затвърдят дружеската атмосфера на събитието. Плановете за съвместна работа бяха обсъждани до късно под звездите, съчетани с незабравими нощни къпания, които ни подсещаха, че още е лято и сме край морето.

Галерия

 

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!