Академия за бойни изкуства ХЕЛИОС - Ескрима уикенд Академия за бойни изкуства ХЕЛИОС - Ескрима уикенд

В разгара на лятото и големите русенски жеги бойци на СК”Хелиос” намериха прекрасно място за почивка и развлечения в лесопарк „Липник”. Почивката обаче никога не e пълна, ако липсват любимите занимания и „Ескрима уикенда” започна с пълна пара.
Вероятно мисълта за очакващото барбекю подсказа, че първата тренировка трябва да е с режещи оръжия.

Ножът е най – разпространеното и използвано в наши дни режещо оръжие и подценяването му винаги е носело фатални последици. Осъзнаване на острието беше основната задача, даваща основа за по – нататъшната ефикасна работа.
Почивката в уютната сянка на дърветата, закачките и игрите направиха резултата от усърдието на главния специалист на барбекюто – Валентин, още по – вкусен. Ароматът на вкусотиите му накараха дори тишината да стане по- осезателна.
Инструкторът на „слънцата” обаче беше безкомпромисен и прекъсна идилията с мисълта, че прекомерната почивка прави тялото и мисълта лениви и с тояга в ръката подобно на грижлив пастир вкара всички в лоното на ескрима отново. Удар след удар отекваха с особена рязкост в гората, което само подсказваше за сериозността на ескрима и караше всички да бъдат на нужното ниво...
Веселият лай на хъскито Аляска, подскачащо край нас обаче сякаш ни припомняше постоянно мисълта на Сидхатра „Ако натегнеш много струната, ще се скъса, но ако я оставиш хлабава няма да свири”.

Галерия

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!