Сребърни отличия в стил Лоу Кик от Държавното първенство в Шумен 2021 Сребърни отличия в стил Лоу Кик от Държавното първенство в Шумен 2021
От 5-ти до 7-ми март в град Шумен се проведе първото за годината Държавно първенство по Кикбокс. 56 клуба членове на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай бяха заявили участие за 356 свои бойци. Поради големия брой участници боевете се провеждаха на 2 ринга едновременно.
Състезанията в стил „Лоу кик” обикновено са най-многолюдни и предизвикват голям зрителски интерес. Този път заради ограничителните мерки първенство се състоя без публика и при спазването на всички мерки от страна на присъстващите.
Русенския отбор ХЕЛИОС участва с трима свои бойци в дивизията на юношите младша възраст, които направиха своя дебют на ринг след няколко успешни години състезания в стилове на татами.
Александър Цветанов (ученик в ПГДВА "Йосиф Вондрак") спечели сребърно отличие в категория +81 кг. Държавната титла се изплъзна на младия русенски боец, който надигра тактически по-високия с една глава свой противник. Съдиите обаче присъдиха победата на опонента му – решение, което смути дори реферът, който 1-2 секунди изненадано не можеше да вдигне ръката на „победителя“. И все пак това бе много добро и обещаващо представяне на Александър.
Другия сребърен медалист е Павел Николов (ученик в ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“). Той спечели поредно отличие в Кикбокса в категория до 51кг. В динамичен финал той отстъпи на много класен и рутиниран представител на домакините.
Прекрасно начало на спортната година подплатено с много работа в нелеките условия на ограничения. В чисто спортно отношение постижението отразява качеството на работата, но в педагогически план работата в морално-нравствен аспект се изразява в промяната на характера на личността. Начинът на преминаването през поредните изпитания на младежите на Академия ХЕЛИОС показаха тяхното израстване в това отношение.
Кикбокс семинар с Владимир Вълев в гр.Бяла Кикбокс семинар с Владимир Вълев в гр.Бяла
Кикбокс семинар
с националния селекционер Владимир Вълев – Питбула се проведе на 27-ми февруари в град Бяла (обл. Русе).
Участие взеха около 50 бойци от клубовете: „Минотавър“-Бяла, „Хелиос“-Русе, „Дунав“-Белене, „Файт клуб – Севлиево“, „Цунами“ – Русе, „Некст“ – Габрово.

 

 

Спаринг с Муай Тай клуб ТОРУС преди държавното първенство в Шумен 2021 Спаринг с Муай Тай клуб ТОРУС преди държавното първенство в Шумен 2021
На 21 февруари бойци на Академия ХЕЛИОС гостуваха на Муай Тай клуб ТОРУС.
Тренировката бе последна част от подготовката им за държавното първенство по Кикбокс

 

 

Втори кикбокс спаринг за 2021 г във Варна Втори кикбокс спаринг за 2021 г във Варна
Поредно кикбокс обиграване в стил Лоу Кик събра над 100 бойци от Конфедерацията по Кикбокс и Муай Тай.
Събитието „Because we are fighters“ се провежда за 6-ти път в град Варна и се организира от председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай – Галин Димов.

 

 

Боец на Академия ХЕЛИОС с отличия и от колездене. Боец на Академия ХЕЛИОС с отличия и от колездене.
От 12 до 14 февруари в град Пловдив се проведе отворен Зимен държавен лично-отборен шампионат по колоездене на писта за юноши младша и старша възраст и мъже елит.

 

 

Хелиос видео галерия

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!